marți, 3 martie 2015

Din nou la școală

marți, 3 martie 2015
Dacă a început semestrul doi am început și eu cursurile...de limbă portugheză. Am dat mai întâi un test de evaluare a nivelului de limbă. Eu nu am mai studiat înainte dar era obligatoriu să dai testul. Surpriză, am trecut de nivelul A1 direct la A2, asta înseamnă că nu sunt chiar bâtă. :)
Aseară a fost primul curs. Atmosferă de universitate...ce frumos...mi-am adus aminte de zilele mele de studentă.
Imaginea completă: Plouă, nu găsești loc de parcare, pândești pe cineva care pleacă din parcare și te bagi românește pe locul respectiv, pe care paznicul parcării îl ținea ocupat pentru o profesoară. Când ne dăm jos din mașină respectiva strigă ”caramba!!”...nu ne-a interesat, eram în întârziere și cu bebe după mine și oricum soțul nu stătea, doar mă ajuta să caut sala.
Alergăm prin curte cu bebe în brațe(l-am făcut deja student, o să-i placă de numa să învețe :) ), găsim sala...norocul meu că nu au început. Nu eram singura întârziată.

Pentru început vorbim în engleză, cei care nu știu deloc portugheză, suntem o amestecătură de nații, vreo 3 nemți, un bulgar, un iranian, o poloneză, o scoțiancă și cel mai important...mai e un român...iupiiiii!!!
O să fie fain...e din Iasi si e voluntar la Crucea Rosie, interesant nu?
Scoțianca are peste 50 de ani și are o fermă aici. Quinta adică Ferma este folosită aici pentru petreceri, nunți, tot felul de astfel de evenimente.

La primul curs ne-a pus să ne prezentăm: nume, vârsta, pasiuni, profesie, 3 defecte, 3 calități și ce ni se pare interesant în Portugalia. Eu am zis că pietonii portughezi nu așteaptă culoarea verde la semafor...hello...de ce mai e semafor daca toți treceți pe roșu?!!

Am mai aflat că la nivelul A2 ar trebui să știu deja prezentul verbelor...era gata , gata să fiu trimisă la A1, dar am refuzat...așa că am de recuperat. O să mă pun pe învățat!

Știați că: ”Braga e o penico de Portugal.”?
Adică, Braga e olița Portugaliei.
Adică, aici plouă cel mai mult din toată țara.
Serios? Cred că eram deja convinsă de asta, de câteva săptămâni plouă. Preferam iarna din România :).
Acum mă: queixa-se muito, adică mă plâng mult.


1 comentarii:

Andreea spunea...

Asta da surpriza. Felicitari si spor la invatat.