miercuri, 23 noiembrie 2011

VR vs XF

miercuri, 23 noiembrie 2011

Ascult Radio 21, muzica e buna, ritmata, te binedispune si te face sa te imaginezi dansand, asta daca nu o chiar faci.

Muzica e din ce in ce mai prezenta si pe posturile TV. Cele mai cunoscute emisiuni de gen sunt X Factor si Vocea Romaniei, si fiecare se lupta in audienta cu cealalta. Mie X Factor(XF) nu-mi prea place, juriul parca recita fiecare comentariu pe care il face, replicile de cele mai multe ori sunt "intepaturi" la adresa altui mentor, Razvan si Dani nu mi se par prea bine incadrati in acest format, par stangaci, si lipsiti de naturalete.
Morar are o miscare parca regizata, aproape la fiecare concurent din echipa lui, arunca o privire lasciva, si cu  un zambet usor intr-o parte, de zici ca se uita la o tanara care face altceva. E adevarat, concurentii lui mai mult danseaza decat canta. De exemplu, Ovidiu Nae trebuia sa plece de la primul duel. Atunci a ratat cantecul, desi coregrafia a fost foarte buna, piesa nu a sunat bine deloc. La fel a facut si in a doua gala, daca nu ai vocea de la mama natura poti sa tot studiezi, ca nu ai de unde. E adevarat ca spectacolul conteaza, dar oamenii te "consuma" in primul rand pentru voce si cum suna ea, Morar mai uita uneori asta si o tine dreapta pe calea show-ului. Cazul Antoniei este aproape identic. Nu suna bine, nu e melodioasa deloc, si nu pentru ca nu ar avea calitati vocale, dar eu zic ca nu i se prea potrivesc piesele, nu o avantajeaza deloc. 
Refresh mi se par mai buni din punct de vedere vocal, decat Antonia, dar la ei a fost chestiune mai mult de imagine, a cam trecut vremea boyzone, iar lor in dresuri si pe tocuri de 10cm, topaind pe scena, nu le sta prea bine. Nu au iesit in evidenta pentru ca au fost cuminti, la locul lor, asa ca Paula.
Cea mai tare categorie este cea a lui Adrian, toti cei 3 ramasi in competitie au voci puternice, pline de personalitate cu un timbru original. Daca nu va fi niciunul dintre acestia castigatorul, inseamna ca fie cei care voteaza au probleme cu auzul, fie cartile sunt facute deja.
De ce un mentor nu poate vota impotriva elevului propriu daca acesta nu a cantat bine si ajunge la duel pentru ca nu a placut publicului?

La Vocea Romaniei(VR) nu auzi critici si pase de replici rautacioase, juriul e amuzant, natural si nu incearca sa te convinga pe tine telespectatorul, ca al lui e cel mai bun. Oricum concurentii de la VR mi se par mult mai buni din punct de vedere vocal,  piesele alese de catre profesorii lor sunt mult mai bune, si multi dintre ei canta foarte bine chiar si atunci cand au coregrafie. Comentariile facute dupa prestatia fiecarui concurent sunt fluente, fara pauze prea mari intre cuvinte, cum sunt cele de la XF, care par a fi doar niste versuri recitate cu greu pentru ca a-i uitat ordinea cuvintelor.
Bartos e vedeta, carismatic, isi joaca rolul foarte bine, gaseste repede replica potrivita la comentariile juratilor.
Chestia cu propunerea pentru duel a concurentilor chiar de catre profesorul propriu, mi se pare geniala, el stie cel mai bine fiecare ce poate, pentru ca el ii vede la repetitii, el observa cel mai bine evolutia fiecaruia.

Nu uitati! In fiecare marti de la 20:15, Vocea Romaniei

0 comentarii: