luni, 6 iunie 2011

FITS, artificii, IBIS

luni, 6 iunie 2011
S-a terminat si FITS 2011. A fost prima editie de care m-am bucurat, asta pentru ca a fost in interesul meu sa asist la ceea ce se intampla. In cele doua weekend-uri am reusit sa imi fac material pentru fotoreportaj, am chiar prea mult, nici nu stiu pe care dintre cele cateva subiecte ar trebui sa-l aleg. 
Toate ca toate dar, pe langa tema fotoreportajului mai am ca tema pentru examenul final de la cursul de fotografie si fotografia de nocturna. As fi vrut, atat eu, cat si colegii mei, sa fotografiem artificiile de la finalul festivalului. Ne-am gandit la o locatie de unde vederea era destul de buna, adica de pe acoperisul hotelului IBIS. Prin urmare, ne-am prezentat la receptia hotelului(eram 4 persoane) si le-am explicat celor de acolo ce vrem sa facem. Raspunsul lor a fost ca nu putem urca pe acoperis dar ne lasa la etajul 12 de pe geam. Ca sa facem o previzualizare a vederii le-am cerut permisiunea sa urcam pana acolo sa vedem cum e. Nu a fost nicio problema. Ne-am urcat in lift, butonul corespunzator etajului 12 era aprins, apasam pe butonul de inchis usile...nu se inchid. Apasam pentru etajul 11, se inchid usile si pornim. Ajunsi la 11 un coleg zice ca mai bine cobaram un etaj decat sa urcam, si mai urcam pana la 14, pentru ca 13 nu exista iar la 12 nu vroia sa urca liftul, cred ca butonul 12 era blocat. Am ajuns la etajul 14, cautam scarile...le gasim. Intram toti pe casa scarilor si cobaram un etaj, pana la 12....si ce crezi? Usile se deschideau din partea unde eram noi doar pe baza de cartela. Faina treaba. Am inceput sa zambim putin cu toii. Cine s-ar fi gandit ca intr-un hotel, daca intrii in casa scarilor nu mai iesi de acolo decat cu cartela. A fost prima data cand ne-am lovit de o situatie ca asta. Problema era ca pe usa pe care am intrat nu scria nimic de atentionare, scria doar tradus in engleza "scari", parerea mea e ca trebuia sa scrie ceva , ca sa sti ca daca intrii acolo, fara cartela nu mai poti sa iesi. 
Deja ma gandeam, imi ziceam, ca va trebui sa sunam la 112, ca nu aveam nici un numar de telefon de la receptie,  si imi si imaginam un titlu de stire.
Si uite asa am pornit spre parter, incercand toate usile pe care le gaseam in calea noastra, poate una era deschisa. Norocul nostru a fost ca am gasit usa care duce la sala de conferinte deschisa, de acolo i-am linistit pe colegi pentru ca stiam cum sa ajung la iesire. 
Ajunsi jos, in fata lifturilor, am luat un alt lipft, care de data asta a urcat pana la etajul 12. Noi nu am vrut sa renuntam la ideea noastra de a fotografia artificiile, dar degeaba, geamul nu se deschidea, era plin de praf si nici nu incapeau cele 3 trepiede pe care ar fi trebuit sa stea aparatele. 
Prin urmare, cei de la IBIS ne-au refuzat politicos, fara sa ne spuna un NU categoric, si ne-au oferit si un set de emotii, o peripetie la care nici nu speram.

Intrebarea mea este: ce se intampla daca intra un copil nesupravegheat? Se stie ca un copil curios intra pe apoape orice usa o poate deschide. Un copil nu are mereu un mobil la el, ca sa isi poata suna parintii, iar casa scarilor cred ca era ultimul loc unde ar fi fost cautat.

PS: nu am mai fotografiat artificiile dar am reusit sa ajung in primul rand la concertul Vama si am macar o fotografie reusita...macar atat. :)

0 comentarii: