luni, 21 februarie 2011

Pareri pentru copiii mei

luni, 21 februarie 2011
Nu mai am timp de planuri pentru ca lucrurile se intampla atat de repede si atat de multe in aceeasi perioada incat nici nu mai am cand sa le analizez, nici inainte, nici dupa ce se intampla. Nu are nici o noima ceea ce tocmai am spus dar asta era si ideea. Acum, cateva note pentru acest jurnal online..am terminat cu sesiunea, ultimul examen l-am avut vinerea trecuta, inca nu am primit nota dar mai putin de 10 nu cred ca voi primi :). Nu sunt modesta si nici nu am de ce, in ceea ce priveste situatia la invatatura...am 10 pe linie anul acesta. Voi fi un bun exemplu pentru copiii mei care nu vor avea ce comenta cand le voi arata carnetele mele de studenta si de masteranda...provocarea mea pentru ei va fi sa fie mai buni decat mine. Asta nu inseamna ca voi face din ei niste tocilari, ma va interesa sa fie isteti, sa se descurce in situatii limita si sa invete doar ceea ce le place, nu sa stea sa toceasca. 
Nu stiu daca imi va folosi vreodata acest master pe care ma pregatesc sa-l termin, si chiar daca altii spun ca o diploma nu-ti mai foloseste la nimic in ziua de azi, eu sunt de alta parere. Facand o facultate, facand un master si chiar cursuri de specializare, ai sansa sa cunosti oameni, persoane interesante cu care poti schimba idei, de la care poti invata diverse lucruri, toate acestea pe langa un bagaj de cunostiinte pe care le acumulezi pe carcursul studiului , asta daca te duci la scoala pentru ca vrei tu sa inveti ceva. Nu ramai chiar cu toata materia care ti s-a predat, dar iti sunt suficiente acele cunostiinte de baza si faptul ca sti de unde sa le iei pe celelalte atunci cand ai nevoie de ele.
Poate unii se descurca sa invete singuri, eu insa, am nevoie sa fiu ghidata, iar asta nu e rau.
Provocarea pentru mine va fi in lunile care urmeaza, am de pregatit lucrarea de disertatie si in acelasi timp, vreau sa fac un curs de fotografie...o mai veche dorinta de-a mea care incepe sa prinda contur.
Schitele in creion si desenele in acuarele, pe care le faceam cu multi ani in urma, nu vor fi in zadar.Primul pas l-am facut...am investit intr-un aparat foto profesional si m-am inscris la curs, la care sper sa fiu acceptata. Inca nu stiu prea bine sa lucrez cu aparatul iar acest curs mi-ar prinde bine...ar fi un nou inceput pentru mine. Vreau sa reusesc, si o voi face, voi fi un bun exemplu...niciodata nu e prea tarziu ca sa-ti indeplinesti visele.
Nu iti mai propune ca vrei sa faci diverse lucruri, fa-le! Nu mai pierde vremea cu ganduri si planificari.

Nu, nu sunt eu, e sora mea, care de acum va fi model pentru mine. Aceasta e o incercare, una dintre multe altele, experimente fotografice, cum le spun eu. O zi cu ghinion, un cer acoperit de nori gri, cativa stropi si putin cam frig...dar ei ii place ce a iesit, eu mai invat.


2 comentarii:

Chiulica spunea...

Sibiu... Iubesc Sibiul! E orasul meu de suflet :) Frumoasa poza...

Carmen spunea...

Da, orasul e frumos, la fel si imprejurimile