miercuri, 17 noiembrie 2010

Orhideea, Alaska si Inginerul

miercuri, 17 noiembrie 2010


Uneori iti este dat in viata sa cunosti oameni pe care ii intalnesti doar o data, doar pentru cateva ore dar care lasa o amprenta , cat de mica ar fi ea, in memoria ta. 

Intamplarea a facut ca ieri a trebuit sa ducem pe cineva la Timisoara. Acest cineva este un domn din Germania, o persoana foarte interesanta, cu foarte multe chestii interesante de povestit. Sunt atat de multe incat nici nu stiu cu care dintre ele as putea incepe, pentru ca toate imi navalesc acum in minte intr-o ordine haotica, daca se poate spune asa. 

Primul aspect pozitiv al acestei calatorii nocturne a fost situatia in care am fost pusa. Am fost nevoita ca timp de 4 ore sa gandesc si sa vorbesc in engleza, lucru care mie nu mi s-a mai intamplat pana acum si m-am simtit ca la un examen…pe care cred ca l-am trecut pentru ca ne-am inteles unii cu altii. 

Astfel timp de 4 ore am discutat despre Alaska, despre cum e sa traiesti la -40 de grade(nu ai voie sa deschizi fereastra pentru ca ingheata sistemul de incalzire si nici geamul nu-l mai poti inchide, sau cum esti nevoit sa lasi motorul pornit la masina cand cobori sa cumperi ceva de la magazin, altfel nu-l mai pornesti ), despre cum e sa dai nas in nas cu un urs grizzly si sa scapi cu viata, despre triburi din Brazilia pe care daca le vizitezi nu e bine sa le refuzi cand iti ofera de mancare sau de baut, despre sentimentul de nesiguranta pe care il ai atunci cand umbli prin jungla , despre mancare chinezeasca, despre lucruri interzise la arabi, despre Dacia in Germania, despre cum se cresc ohideele, despre rusi si primul lor McDonald's, despre Cascada Ingerilor din Venezuela si multe altele. 

Stiati ca exista o specie de orhidee care nu are nevoie de sol pentru a trai si a creste? Stiti de ce la constructia drumurilor se prefera asfaltul in locul betonului, care vorba aceea, e mai rezistent si mai durabil decat asfaltul? Domnul Knap va veni data viitoare in Romania doar in calitate de turist, vrea sa vada muntii nostri cu fauna si flora lor…poate ne vom intalni si atunci…are multe de povestit si toate sunt de ascultat.

2 comentarii:

marul spunea...

interesant

Carmen spunea...

da...nici n-am realizat cand am ajuns la destinatie, atat de captivanta a fost discutia