joi, 19 august 2010

Jurnal de vacanţa - Parcul Guell

joi, 19 august 2010


Bus-ul nu a oprit chiar la intrare..aşa că am mai mers vreo 5 min pe jos. Când am ajuns...aglomeraţie...pe lângă asta...căldura de afară te termina...neaparat trebuie să ai apă la tine...şi dacă nu prea eşti prieten cu soarele...să ai ceva cu care să-ţi protejezi capul...ca să nu faci insolaţie. Parcul e foarte mare...noi am inceput cu o alee din dreapta ....şi am continuat in sens invers acelor de ceas. Ne-am oprit într-un loc mai retras....pe o banca...la umbră...eram doar noi doua şi un porumbel....şi ne-am scos fiecare cate un bocadillo(e un sandwich...făcut dintr-o baghetă umplută cu ce vrei tu)...sătule...cu setea potolită... am pornit din loc.

Pentru a savura fiecare colţişor al parcului ai nevoie de mai multe ore...noi n-am avut aşa mult timp la dispoziţie dar vreo 2 ore cred că am stat...acolo pierzi noţiunea timpului.
Nouă ne-a plăcut...nu am făcut chiar aşa multe poze...doar câteva ..de amintire...şi plimbarea nu a fost lipsită de peripeţii...sorela a descoperit că i s-au stricat ochelarii de soare...şi ce supărată a fost...etapa 1...etapa 2 şi...realizând că e pozată...a afişat zâmbetul de poză....şi şi-a revenit :).

Peisajul e extraordinar...de sus poţi vedea cea mai mare parte a oraşului...mărginit de aceeaşi apă sticloasă...care sub privirea fierbinte a soarelui îţi trage cu ochiul...iar pe cei cu bărci personale, luxoase...îi invidiezi şi te consolezi cu gândul că eşti totuşi acolo...în vacanţă...fără să te mai întrebi....noi când vom trăi bine?
În jurul tău e plin de turişti...români, ruşi, francezi, italieni. Copiii în excursie...fiecare grup cu o culoare a lui...parca vedeai pete de albastru, roşu, portocaliu, verde...plini de energie...însoţiţi de tineri...care m-au surprins cu răbdarea pe care o aveau cu mulţimea gălăgioasă..

Având bilet şi pentru casa lui Gaudi am vizitat-o...nouă ni s-a părut modestă...deloc luxoasă...camere nu prea mari.

Merită să vizitaţi parcul...intrarea e gratuită...experienţa ...de neuitat.

0 comentarii: