luni, 14 iunie 2010

Sunny day

luni, 14 iunie 2010

Ce face românul când e prea cald afară şi e weekend? Fie merge la un grătar pe lângă o pădure, sau pe vreo vale, fie merge la ştrand. La ştrand am fost şi noi…dar am trădat fără regrete ştrandul din Sibiu…din motive…obiective…subiective…să le spuneţi cum vreţi voi. În primul rând, intrarea mi se pare prea scumpă…anul trecut era 20 de lei…nu ştiu acum cât mai e …dar nu-şi merită banii, mai ales că nu ai voie să intri cu mancarea ta sau cu băutura ta. E prea mic, şezlongurile sunt lipite între ele, apa nu e schimbată tot sezonul…şi e plin de piţi. Prin urmare am ales să mergem la munte…în pădure…la apă termală…mai caldă…că noi fetele suntem mai sensibile.

Locaţia…Călimăneşti. Nu la ştrandul ”Casa românească”...pentru că acolo era prea puţin spaţiu şi prea multă lume şi fără pic de umbră…am ales ştrandul din pădure…undeva, într-o curbă, înainte de centrul staţiunii…se face dreapta pe un drum cândva asfaltat…acum se mai vedeau doar bordurile de odinioară…am mers vreo 500 de metri…unde am găsit o parcare…improvizată…căci dacă drumul nu era asfaltat …nici parcarea nu era. La intrare…dacă doreai să stai mai multe zile puteai închiria o căsuţă…şi să ştiţi că era destulă lume doritoare…căsuţele din apropiere erau toate ocupate.

Intrarea în ştrand costă doar 5 lei, şezlongul 6 lei…foarte acceptabil zic eu. Plus de asta…puteai să intri cu şezlongul tău, cu umbrela ta, cu mâncarea ta, cu băutura ta, ceea ce e un plus mare. Toate bune şi frumoase până aici…problema…înghesuială…bilete de intrare se dădeau la toată lumea…nu mai conta că s-a depăşit cu mult capacitatea maximă a ştrandului. Apa deja era prea caldă…nu te răcoreai deloc…şi era prea murdară….bazinul arăta ca pe vremea lui Ceauşescu…nu s-a făcut nici o îmbunătăţire. Ce mi-a plăcut…că erau duşuri şi cu apă caldă şi cu apă rece…după bunul tău plac. Erau şi persoane mai în vârstă , care cel mai probabil erau acolo pentru tratament…erau foarte mulţi copii…apa caldă cred că era motivul pentru care părinţii au ales acel ştrand…şi eu dacă aş avea un copil…aş merge la un ştrand unde apa din bazin este caldă...dar nu murdară. Piţi nu prea erau…însă erau destui olteni…care săreau cu nesimţire în bazin, deşi era un panou pe care scria clar că săriturile în bazin sunt strict interzise.

Mai pe scurt ASA NU:
- apa murdara
- înghesuiala
- mamifere săritoare

AŞA DA:
- preţ mic
- apa caldă
- fără piţi

Dacă vreţi să ieşiţi din oraş....merită să mergeţi la ştrandul din Tg Mureş...unde intrarea e doar 5 lei, sigur nu te loveşti cu nasul de picioarele vecinului....mai multe detalii...însoţite de fotografii găseşti AICI. Eu tânjesc după o zi acolo...oriunde m-aş duce în altă parte...nicăieri nu e ca acolo. Dacă vrei să mergi cu copii...este un bazin special pentru ei....cu topogan....şi chiar un spaţiu de joacă special amenajat pentru ei...plus o groapă cu nisip unde copii pot face castele. Decât să mergi până la Ocna, sau Victoria....mai bine dai o fugă până la Mureş...dacă pleci la 8 dimineaţa din Sibiu...şi eşti şofer bun....şi mergi în localitate cu 60 la oră şi în afara localităţii cu cât se poate...si alegi să mergi pe varianta Mediaş – Iernut- Ms....sunt 250 km(dus -întors)...şi nu faci mai mult de 2 ore şi 10 min. Dacă mergi pe varianta Mediaş –Sighişoara- Ms...sunt vreo 300 km (dus -întors)...şi faci un pic mai mult...spre 3 ore.
Dacă ajungi la 10:30...până la ora 15:30 e suficient ... şi nu ajungi acasă noaptea târziu. Dacă vrei poţi închiria o căsuţă şi să rămâi acolo peste noapte.
Dacă vrei să joci un fotbal...sau un volei...sau un tenis...complexul e atât de mare încât există şi terenuri pentru aşa ceva. Dacă vrei să te plimbi cu barca sau cu hidrobicicleta poţi să faci şi asta...toate sunt într-un singur loc...nu mai spun de varietatea de terase...concurenţa fiind mare, preţurile sunt acceptabile.
...mai bine vă convingeţi singuri.

0 comentarii: