joi, 17 iunie 2010

Gând de ducă 7

joi, 17 iunie 2010

...şi lista continuă...
Dacă prognoza meteo pentru următoarele zile spune că vom avea parte de apă...azi vorbesc şi eu tot despre apă...mai precis despre o fântână...numită Montjuic- Fântâna Magică.

Această fântână o găsiţi în Barcelona, în parcul cu acelaşi nume.
Parcul Montjuic este în vârful unui deal de la marginea oraşlui. Pe Montjuic se află şi Palau Nacional, o clădire impresionantă construită în 1929. Palatul a fost transformat în Muzeul Naţional de Artă Catalană.
În faţa Palatului Naţional se află Fântâna Magică. Din înregistrările altora îmi dau seama ca este un spectacol minunat de apă, muzică si lumini ...un spectacol care a avut loc prima dată în 1929 cu ocazia Marii Expoziţii Universale. Proiectul a fost prezentat cu doar un an înainte de expoziţie si nu se credea că va fi realizat la termen. Însă, peste 3000 de muncitori au fost mobilizaţi pentru a realiza proiectul în mai puţin de un an.
Cei care au văzut cu ochii lor spectacolul povestesc cum acesta începe cu frumoasele fântâni de pe marginea bulevardului, apoi continuă cu fluxul de ape de sus şi apoi spectacolul final este la fântâna din mijloc. Mii de culori, diferite forme de jeturi de apă , toate însoţite de muzică.
Când pui la un loc culori, mişcare, lumină, muzică şi apă rezultatul nu poate fi decât un spectacol de magie. Fântana magică din Montjuic este un obiectiv turistic ce nu poate fi ratat în cadrul oricărei vacanţe în Barcelona.

Primul spectacol începe la ora 21:30...cred că merită ca ultima oprire dintr-o zi plină de vizite să fie la această fântână.0 comentarii: