joi, 28 ianuarie 2010

Probleme administrative

joi, 28 ianuarie 2010
Pe scurt situaţia e următoarea…bloc nou, din 45 de apartamente sunt locuite doar 25, centrală pe bloc...s-ar presupune că e mai rentabilă...până în prezent n-a prea fost.

Conform contorului citit în decembrie am de plată...doar pentru căldură...vreo 900 de lei...faliment curat. Ideea e că firma constructoare nu ne-a prezentat nici un proces verbal în care să apară cu câţi metri cubi a fost predat contorul...şi astfel plătim toţi toate verificările şi tot ce s-a consumat ...chiar dacă de exemplu eu am pornit căldura doar la sfârşitul lui noiembrie. Pentru că eu recepţia apartamentului am făcut-o prin iunie ...n-a mai contat că m-am mutat abia la sfârşitul lui august...trebuie să plătesc ca toţi ceilalţi...care au păţit şi ei ca mine.

Cum ni s-a explicat...a venit o factură de gaz...care a fost împărţită toată celor 25 de apartamente...în funcţie de consum...astfel a reieşit un preţ la gigacalorie destul de mare...preţ care va fi variabil ...în funcţie de gradul de populare al blocului...scandal mare de fiecare dată când e şedinţă...că m-am şi săturat să mă prezint la asemenea întâlniri...ca până la urmă situaţia să fie aceeaşi.

Pentru a mai reduce consumul de gaz al centralei...aceasta a fost programată să meargă doar în anumite intervale orare....nu ştiu dacă acesta e motivul pentru care ultima factură, pe ultima lună a venit de 600 de lei...nu e la fel de mare...dar tot e mare...ţinând cont că la mine căldura merge numai de seara de la 19 când ajung acasă până dimineaţa la 7....interval în care centrala se mai şi opreşte. Aseară am pornit căldura doar pe la ora 21...că nu mi-a fost frig...şi ce să văd...caloriferele reci...n-a mers deloc toată noaptea...la 5 când m-am trezit...reci ca gheaţa...la 7 dimineaţa am închis căldura...dezamăgită şi fără speranţă că se vor mai încălzi caloriferele. Alţii îşi încălzesc apartamente cu suprafaţa dublă faţă de al meu cu doar 250 de lei...şi au căldură 24 din 24.
Soluţia...să-mi pun centrală pe apartament...dar asta presupune să am acordul vecinilor...şi multe alte plimbări...pe care o să le fac la vară dacă situaţia continuă aşa.

Altă situaţie care nu mi se pare normală...am fost la Electrica să-mi trec contorul pe numele meu...ideea este că m-am trezit cu contorul schimbat...aşa...din senin...fără să fiu sunată...fără să semnez un proces verbal de predare primire....de unde pot şti eu acum cu siguranţă cu câţi KW mi-a fost dat jos contorul vechi...şi dacă cel nou a fost montat cu zero KW? Am întrebat la Electrica..şi am primit cu multă seninătate un răspuns...”aşa se face, fără proces verbal”...hoţie pe faţă. Am făcut o plângere...şi ce credeţi?...cred că zace pe undeva.

Aş mai avea şi eu alte defulări...dar le las să mai fiarbă puţin.

Afară ninge liniştit...

0 comentarii: