miercuri, 16 decembrie 2009

Afară ninge liniştit...în sobă arde focul

miercuri, 16 decembrie 2009

Mie îmi pare bine că ninge...să ningă...şi să nu se mai oprească decât după Crăciun...aşa se va vedea incompetenţa autorităţilor...care în fiecare an sunt luate prin surprindere de către zăpadă.

Ieri am ieşit la ora 17 de la serviciu şi vroiam să ajung la facultate. Nu am mai circulat de mult timp cu transportul local si am avut surpriza neplăcută de a afla că au schimbat toate numerele la autobuze de nu mai ştiu ce număr pe unde mă duce...aşa că a trebuit să întreb lumea în staţie. M-am bucurat prea repede când am văzut că autobuzul care trebuia să-l iau eu apare imediat în staţie fără să mai fiu nevoită să aştept în frig.
Îmi ştampilez biletul şi ocup un loc...planul meu era ca în 20 de minute, maxim 25, să ajung. Şi cum planul de acasă nu se potriveşte cu cel din târg...un traseu care în mod normal se face în 15 min....autobuzul l-a făcut într-o oră....pentru cei care sunt din Sibiu şi ştiu...de la piaţa Vasile Aron....până la Teatru....am făcut o oră....ajungeam mai repede dacă mergeam pe jos.

Pe lângă faptul că era destul de aglomerat se circula şi foarte încet....maşinile patinau din cauza gheţii. Microbuzul din faţa autobuzului derapa la fiecare pornire...îi fugea spatele în dreapta...şi asta pentru că zăpada nu a fost curăţată cum trebuie.
...intervenţii?...cu plugurile 24 din 24 dacă ninge 24 din 24....asta ar fi normalitatea...si dacă se strânge multă zăpadă....încărcată în bascule şi cărată pe câmp.

Şi trotuarele? Pietonii nu plătesc taxe? trotuarele nu trebuie curăţate?ce ar trebui să facă pietonul? să iasă cu pluta? La fiecare trecere de pietoni e plin de apă şi mâzgă de la zăpada topită. La asta nu v-aţi gândit? Rău destul....alţii s-au gândit prin alte municipii....de exemplu la Târgu Mureş trotuarele sunt curăţate în tot oraşul...primăria a găsit ca soluţie...folosirea în folosul comunităţii a celor din penitenciar...grupuri de condamnaţi...supravegheaţi cu puşca în mână...mătură toate trotuarele.

Găsiţi şi voi o soluţie...ce fac cei care primesc ajutor social?...ăia de mătură...la treaba cu ei.

Dacă alunec pe gheaţă şi îmi rup ceva...pe cine dau în judecată...sigur e cineva care răspunde pentru aşa ceva.
Să ningă, să ningă...

0 comentarii: