miercuri, 16 decembrie 2009

Adulterul femeii

miercuri, 16 decembrie 2009

În comparaţie cu bărbatul, e mai puţin probabil ca o femeie să înşele. În vremurile de demult nu se prea auzea ca o femeie să-şi înşele soţul, dar azi, în aceste timpuri moderne…numărul femeilor care îşi înşeală soţii creşte exponenţial. Diferenţa dintre un bărbat şi o femeie care înşeală este aceea că adesea bărbatul înşeală din motive fizice…pe când o femeie care înşeală o face mai degrabă din motive emoţionale…îi lipseste de obicei afecţinea în relaţia cu partenerul…şi cedează atunci când primeşte aşa ceva de la altcineva.

Se fac tot felul de studii...mulţi sunt aceia care îşi dau cu parerea referitor la acest subiect şi sunt mulţi care susţin faptul că soţiile sunt mult mai fidele decât soţii. Iar atunci când o femeie îşi înşeală soţul e mult mai probabil ca această aventură a ei să fie una emoţională şi de cele mai multe ori îşi înşeală soţul cu cineva care face parte din grupul lor de prieteni, sau cu un coleg de la serviciu. Bărbaţii cu care înşeală tind să fie unii care stau mult mai bine din punct de vedere financiar sau care sunt mult mai atenţi, care ştiu să o facă se se simtă apreciată şi înţeleasă.


De cele mai multe ori femeile înşeală şi din răzbunare. Femeia modernă nu mai este dispusă să se conformeze cu gândul că e înşelată…chiar şi atunci când are doar o simplă bănuială, aceasta o poate face să se aventureze în a avea o astfel de relaţie nesănătoasă. Chiar dacă nu e o scuză, multe femei văd în răzbunare un motiv adecvat pentru a-şi înşela soţul.

Femeia mai înşeală şi din cauza monotoniei pe care o simte în relaţia în care e angajată…astfel caută să aducă din nou în viaţa ei, emoţia, încântarea, senzaţia, clocotul de altădată. Pentru o astfel de femeie faptul că e cu altcineva nu e singurul fapt care o face să se simtă scoasă din monotonie…mai e şi strecuratul pe ascuns şi faptul că scapă neprinsă.
Atunci când o relaţie ajunge într-un punct mort, în care nici unul din parteneri nu mai face nici cel mai mic efort ca să-l asigure pe celălalt că încă îl mai doreşte…femeia începe să se simtă nesigură…şi asta o face să caute înafara relaţiei acel sentiment că e dorită. Fiind dorită de altcineva…compensează lipsa pe care o simte aceasta în relaţia ei…şi îi creşte încrederea în ea însăşi.


Aş putea spune că cele care fac aşa ceva din motivele enumerate mai sus sunt femeile cele slabe de înger…care depind emoţional de un bărbat…care deşi nu se mai simt bine într-o relaţie nu au curajul să îi pună capăt şi caută afecţiunea în altă parte. Acest fapt eu îl găsesc foarte înjositor.
Dacă nu îţi mai convine relaţia în care eşti şi nu mai ai de gând să te lupţi pentru ea…atunci pune-i capăt şi fi sinceră cu celălalt. O să găseşti cu siguranţă altul…mai bun sau mai puţin bun…dar de găsit găseşti. Dacă mai simţi măcar puţin că s-ar putea să mai meargă relaţia…atunci luptă.


Răzbunare…e o prostie…nu-ţi oferă nici o mulţumire…doar te transformă…devi ca cel care te-a trădat…fără principii…şi asta te poate face să te simţi la fel de murdară ca el…dar toate acestea nu vor face ca el să te aprecieze din nou…sau să se întoarcă la tine…din contră…te va desconsidera mai mult. În cazul acesta unica soluţie e să-l laşi cu “ochii în soare”…fără nici o explicaţie…fără nici un alt cuvânt…erase him from your memory…cele care puteţi face asta sunteţi …the best.2 comentarii:

ina bixade spunea...

mda, sintem cu totii o apa si-un pamint...

Carmen spunea...

nu chiar toti:)...dar in mare parte ai dreptate....la noi ningeeeeeeeee....la tine cum e?