vineri, 20 noiembrie 2009

Strigăt politic

vineri, 20 noiembrie 2009
Nu mă pot abţine…temperatura politică creşte...alegerile bat la uşă...românii sunt dezamăgiţi...mulţi nu vor ieşi din casă în ziua alegerilor doar pentru a da un vot...
Mai e si referendumul...care mie mi se pare a fi o cheltuială suplimentară ...mai ales pe timp de criză...o mascaradă inutilă...un circ băsescian...pentru care plătim prea scump biletul de intrare...fără sa-l fi cerut măcar. Te duci la vot...iar cei din comisie sunt obligaţi să te întrebe dacă vrei şi buletinele pentru referendum....nu eşti obligat. Normal ar fi ca in cazul în care nu vrei, să fie o rubrica pe lista unde te semnez, în care să poţi scrie că nu vrei să votezi pentru referendum...altfel...oricare din comisie ar putea pune el stampila în locul tau...ca şi cum tu votezi.
Mi-e teamă de o fraudare...în ultimii ani procentajul prezenţei la vot creşte suspicios de mult spre finalul alegerilor...mai ales la sate...bănuiala mea ar fi următoarea...satele sunt foarte greu de supravegheat...deşi sunt comisii cu reprezentanţi pentru fiecare partid parlamentar...aceştia sunt doar pe hârtie ...în realitate toţi sunt de culoarea primarului...în sate toată lumea se cunoaşte cu toată lumea...iar pe finalul programului...pentru a creşte prezenţa la vot...ei pot foarte uşor să ia lista la rând şi pentru cei care ştiu că nu vor mai veni să pună ştampila „votat” în numele lor...să dea cu semnătura..şi gata treaba...că doar cine merge să vadă dacă lelea Mărioară are ştampila pe buletin sau nu. Asta e presupunerea mea...una în plus pe lângă multe altele care s-ar putea întâmpla...şi care au fost prezentate şi pe la posturile Tv în ultimele zile.
Orice fel de fraudare ar putea fi „sufocată” doar dacă mergem la vot cât mai mulţi. MERGEŢI LA VOT!(şi nu votaţi cu Băsescu)

0 comentarii: