duminică, 15 noiembrie 2009

Miting în stil Basescu

duminică, 15 noiembrie 2009
Da...au trecut cam multe ore de la minting...n-am păţit nimic...n-am mai ajuns cu pancarta...m-a sfătuit garda mea de corp că mai bine o las acasă...aşa am făcut.
Am pornit la drum cam pe la 13:45..până lângă hotelul Ibis nici un semn de portocaliu...de acolo însă...invazie...aceştia sunt primii cu care ne-am întâlnit:

...şi aşa a început...zeci de autocare şi microbuze...am făcut o tură până la giratoriul din care se intră pe Abatorului...aglomeraţie mare...din zecile de autocare, care opreau rând pe rând, coborau mulţimile de oameni, după care se făceau nevăzute. Numai din judeţul Mureş am văzut numerotate până la 40 de autocare şi microbuze...da...aveau numere de ordine...portocalii.
Până mai învăţ eu să editez filme vă dau materialul brut...atenţie...daţi sonorul mai încet...materialul e comentat tot în formă brută :).
Până să găsim un loc de parcare...cât mai aproape de locul cu pricina...am mai dat peste câteva specimene...ce făceau? Stăteau ca praporii şi ţineau ocupate 2 locuri de parcare şi se certau cu şoferii care încercau să parcheze...uite fata...

Să trec peste chestiuni minore...pe scurt...părerea mea...după ce am făcut o baie de mulţime...eram curioşi ce fel de oameni sunt susţinătorii lui Băsescu...o scârbă mare am simţit...un miros de crâşmă împuţită...nu m-a mirat...cu câteva minute mai devreme am zărit pe unii îmbrăcaţi în pelerine portocalii cum sorbeau din bidonul de 2 litri de bere...
...mulţi bătrâni cum e tanti:

...şi mai mulţi adolescenţi...nu cred că aveau 18 ani...mulţi ţigani...semănau cu aceia pe care îi vezi măturând străzile...a şi mulţumit regelui ţiganilor pentru susţinere...oare acesta din urmă a uitat de celebra replică a lui Băsescu :"ţigancă împuţită"?
...şi marea masă...oameni de la sate...pe care îi recunoşti uşor după comportament...după feţele lor cu tenul aspru la vedere...
...o cunoştiinţă din Mureş cu care am vorbit după baia de mulţime mi-a zis că putea să vină la Sibiu...la marele miting...că se plătea ziua...cam 80 de maşini...cât am auzit că au fost din judeţul MS...găsea un loc liber într-una din ele...ce susţinători sunt aceştia?...pe unii îi cumpără cu bani...pe alţii cu câteva kg de zahăr şi făină...toate numai ca să se vadă la Tv că el încă mai are votanţi...vise plăcute...pe mare cu tine...numai să mai ai cu ce ...că flotă nu mai ai.
...aş fi vrut să-i pot cânta...

...n-am rezistat până la sfârşit...am plecat...şi unde credeţi că am zărit un grup de autocare...tocmai în parcare la KFC...
...mulţimea prezentă nu prea era din Sibiu...sibienii prezenţi au venit doar din curiozitate şi stăteau şi priveau timizi de pe margine....gloata era o amestecătură de mureşeni, braşoveni, "albanezi", covăsneni, harghiteni, vâlceni....şi am pierdut numărătoarea.
Mai multe poze găsiţi aici.
Până atunci...să ne aducem aminte...
Multumim din inima partidului


UPDATE: Băsescu era îmbrăcat într-un pulovăr mov...cred că era acelaşi pe care l-a purtat Boc la confruntarea de sâmbătă de la Cluj :)).......mai zic aşa...uite poza...Serviciul Special de Telecomunicaţii...sau cum i-o fi zicând...e interesat ce se mai scrie pe bloguri despre "şefu"...păi ce să se scrie...se scrie ce s-a văzut...şi unii mai scriu şi ce li se spune să scrie...ăştia ar fi "băsescienii"...că doar cineva trebuie să scrie şi de bine...sunt oamenii lui Băsescu...cum e şi admiratoarea care a sunat în emisiunea lui Turcescu...şi care semăna perfect cu d-na Udrea....nu vreau să spun cum se cheamă ...vă spun doar că respectivul cuvânt începe cu "pup"...se termină cu "işti"...şi conţine "in" ...asta la vista Băse.


0 comentarii: