marți, 16 iunie 2009

Soft Hard

marți, 16 iunie 2009

Am fost acasă la mama la sfârşitul săptămânii trecute, a fost frumos şi aş fi vrut să pun şi nişte poze...problema e că laptopul meu a luat-o razna...se restartează singur şi nu prea ştiu ce să-i mai fac. Nu e problemă soft...mă gândesc...din moment ce-şi dă restart chiar şi în timpul instalării sistemului de operare. Chiar nu ştiu ce are şi ce aş putea să-i mai fac...m-am gândit că o fi de vină memoria...dacă tot aşa face mă gândesc serios să-mi iau o şurubelniţă şi să mă apuc de desfăcut.

Până atunci lecturile le voi face de la servici...o să încerc să mai şi scriu câte ceva...probabil "povestea laptopului bolnav".

Poate e vreun expert prin zonă care poate să-mi dea o idee cu privire la problema mea tehnică. Mai multe detalii tehnice...pot fi solicitate de la purtătorul de cuvânt, adică eu.

Până la următoarea întrevedere v-am pupat.

8 comentarii:

Elena spunea...

La mine se restarteaza cand deschid messengerul:( la servicu vad ca merge ok. Ce sa fie, ce sa fie?

Carmen spunea...

pai dezinstaleaza messengerul si instaleaza-l iar...daca tot asa face incearca o versiune mai veche de messenger...cred
testeaza..vezi poate merge

pheideas spunea...

NU e chestie de hard. E hard cand nu-ti mai porneste biosul si da beepuri. Daca a intrat in Win, e soft. E vorba de un driver de ceva, conflict pe o intrerupere, ceva. Ca sa fii sigura, reinstaleaza Win. O sa mearga fara probleme. Bafta !

Carmen spunea...

Pheideas...nu ma refeream harddisk cand ziceam "hard"...ma refeream la faptul ca s-ar putea sa fie o problema fizica...am incercat de vreo 6 ori sa instalez sistemul de operare aseara...si mi se repornea in timpul instalarii...ceea ce nu e normal...driverele...sunt toate originale...chiar si sitemul de operare e original...ci licenta si tot ce trebuie...am incercat si cu driverele de pe site-ul oficial al producatorului...nu mai stiu ce sa-i fac.

pheideas spunea...

E vorba de driverele de SATA ale HDD-ului. Iti trebuie un specialist. Sunt convins ca la un moment dat, in timpul instalarii iti aparea si vestitul ecran albatru, in care spunea ca ceva nu se potriveste. Sau la bootare, nu recuoaste HDD. Este foarte posibil ca HDD sa aiba sectorul de boot corupt. Am patit-o saptamana trecuta cu un HDD. Abia am reusit sa-mi recuperez fisierele. Dar as lasa-o ca ultima varianta.

Carmen spunea...

nu cred ca e vb de HDD..mai degraba cred ca e vorba de memorii...tocmai ce am sunat la dell si mi-au zis sa verific memoriile... m-am mai interesat pe forumuri si cica asta e o problema frecventa la laptopurile dell.

pheideas spunea...

Chiar sunt curios, pana la urma ce-a fost. Lasa-mi te rog un coomentariu pe blog. Multzam !

Carmen spunea...

O sa te tin la curent...deocamdata o sa incerc sa instalez un alt SO...sa nu cumva sa fie si asta de vina...memoriile le-am testat...am scos una si am pornit laptopul doar cu cealalta ramasa...tot asa face...am repetat operatia cu cealalta...idem...am rulat testul acela care verifica toate componentele hard...a dat ca rezultat ca totul e ok...daca nici weekendul asta nu-i dau de cap il duc in service.