marți, 5 mai 2009

Hospital day ...mai bine nu

marți, 5 mai 2009
Am avut grijă ce şi cât am mâncat şi cu toate acestea am ajuns la spital...din alte motive...cu alte probleme.
Nu doresc la nimeni să ajungă în cabinetele doctorilor...calvarul începe nu din momentul în care îţi dai seama că ai probleme ci din clipa în care intri în spital.
Chiar dacă clinica e particulară tot ai de stat la coadă...dacă e urgenţă nu prea conteză, cei ce au programare şi îşi aşteaptă rândul te trag de mânecă şi te avertizează că e rândul lor...te văd tânăr şi au impresia că mergi la medic doar aşa...ca să-l saluţi.
Mi s-a întâmplat mie, ieri...am ajuns punctuală la servici...şi m-am apucat conştiicioasă de treabă. La un moment dat mi-am simţit mâna stângă foarte rece şi amorţită...când mă uit la ea...vânătă...toată palma. Am început să o masez...nimic, culoarea nu se schimba. Am plecat de la servici direct la spital unde m-a văzut un medic primar interne care îmi dă trimitere la cardilogie cu diagnostic prezumtiv sindrom acut de ischemie periferică mâna stângă.
La primul medic am intrat destul de repede şi asta pentru că asistenta a fost anunţată de cei de la medicina muncii că lucrez în firmă. Ajunsă la cardiologie nici nu apuc bine să mă opresc în faţa uşi că o doamnă îmi şi atrage atenţia că e rândul ei. Nu am comentat nimic...m-am aşezat şi am aşteptat. Noroc cu doamna doctor care ieşind să cheme pe următorul se uită pe biletul de trimitere şi vede diagnosticul...mă primeşte în cabinet şi mă consultă repede. Nu ştiam ce înseamnă acest sindrom dar nu era de bine din moment ce am avut prioritate. Mi se face o ecografie la inimă...totul e în regulă...problema era mâna...îmi trebuia făcută o ecografie vasculară însă medicul care făcea ecografia avea program doar după 17:30. Era abia 11:30 şi doamna doctor preocupată de problema mea mă trimite la judeţean la urgenţe cardiovasculare în ideea că acolo este un medic care mi-ar putea face o ecografie vasculară...în ideea că dacă am un cheag pe vreo arteră e prea mult să stau până dupămasa la ora 17.
Plec de la clinica particulară şi ajung la spitalul judeţean, aici procedura e următoarea...te vede mai întâi un medic care decide el dacă e urgenţă sau nu şi te trimite el la urgenţe. Asta însemna să stau la încă o coadă...în astfel de situaţii timpul e foarte important aşa că am trecut peste procedura asta şi m-am dus cu biletul de trimitere direct la camera de gardă de la cardiovasculare. Am sunat la o sonerie şi îmi deschide uşa un domn doctor pe care nu-l las să mă întrebe ceva ci încep să-i spun problema mea. Nici aici medicul nu a stat prea mult pe gânduri. După consultaţie aud de sindromul Raynaud...nu ştiam ce e şi cât de grav e şi nici nu mi s-a spus...am aflat ceva mai târziu. Mi s-a pus o perfuzie de nitroglicerină şi a început aşteptarea. Trece o oră, trec două, trece şi a 3-a...şi nimic...nici o îmbunătăţire...simţeam mâna tot mai rece şi un pic amorţită. În a 4-a oră mi se face o injecţie pentru anticoagulare şi am mai stat o oră cu perfuzie.
Nu ştiam ce se întâmplă şi îmi pierdeam răbdarea...nu mi se explica ce am şi nu-mi spunea nimeni care ar putea fi urmările. În cele din urmă am cerut să fiu lăsată să plec...vroiam să ajung înapoi la clinica particulară ca să mi se facă ecografia vasculară. La judeţean nu mi s-a făcut nici o ecografie ceea ce mi s-a părut ciudat.
Într-un final, pe la ora 19 am ajuns şi la ecografie...aici medicul mi-a explicat că nu e vorba de nici o ischemie...dacă era aşa zicea că în 6 ore aveam mâna amputată...bine că nu a fost şi rău că nu mi s-a explicat mai repede despre ce e vorba...abia atunci am înţeles de ce aveam trecere la toţi medicii.
La ecografie a ieşit că am flux...că e doar un spasm datorat tastaturii care nu are pad.
După acest control mă simt un pic mai bine dar încă nu sunt chiar liniştită. când m-am trezit azidimineaţă nu mai aveam mâna vânătă dar ajunsă la servici s-a învineţit iar...nu chiar la fel de tare. Medicul mi-a prescris să iau Aspenter...cică e pentru circulaţie. O să ţin tratamentul acesta şi dacă nu-mi trece ce fac? Merg de fiecare dată la urgenţe să mi se facă perfuzie? nu există tratament pentru ce am eu?
E bine că nu am fost diagnosticată cu ischemie...am făcut căutări şi am găsit
asta

Eu aş prefera să fie doar asta

9 comentarii:

Elena spunea...

as prefera sa fii sanatoasa beton:) tin pumnii si spun asa: oare daca te-ai duce la un control in Tg. Mures... cat mai repede?! Diagnosticul corect si un tratament corect sunt solutia ideala. Si eu am invatat in timp sa imi confirm ceva din 3 surse, ca in jurnalism:) Asta daca imi permite timpul si bugetul;)

Marius Frintu - spunea...

Hello! Ma bucur foarte mult ca esti sanatoasa si nu ai complicatii!Si eu cred ca ar trebui sa mai faci inca un consult la un specialist.
Sanatate!

Carmen spunea...

Marius,carui fapt am deosebita onoaore sa treci si pe la mine ?:)
O sa mai merg la un medic saptamana asta...sa ved el ce zice...pana acum nu am primit decat aspirina..cica subtiaza sangele

Elena draga, si eu as prefera sa fiu sanatoasa tun...deocamdata raman la sibiu...doar lucrez intr-o firma care are propria clinica...gasesc eu un doctor bun si aici...cei de la clinica noastra s-au purtat frumos cu mine...ata doar ca probabil mai am nevoie de niste analize...la cele 2 ecografe totul a iesit foarte bine...tind sa cred ca e a doua varinata...cred ca ma apuc sa mai beau cate un pahar de vin rosu seara :)...poate are efect

Marius Frintu - spunea...

Ieri seara am fost atat de bine dispus incat m-am gandit ca mi-ar fi placut sa fi in "tribuna" la "macel" si de aceea am intrat pe blog. In momentul in care am parcurs "aventura" medicala, m-am hotarat instantaneu sa te incurajez putin, asa cum este logic si normal pentru o persoana care te cunoaste:)

P.S Se pare ca ai un efect tonifiant asupra celorlalti...iar fara tine lucrurile scartaie rau de tot (referitor la "macel")!:)!

Have a nice day!

Carmen spunea...

Multumesc pentru incurajari, :))...am auzit si eu de macel...nu mi-a zis, daca nu intrebam nici nu deschidea subiectul...cred ca data viitoare voi fi si eu prezenta...pentru incurajari :)

Marius Frintu - spunea...

Off!Chiar cred ca esti singura solutie care poate sa revigoreze moralul...dupa "executia" de astazi!So...dupa "macel" si "executie" chiar este nevoie de tine!:)

Carmen spunea...

daca executatul nu recunoaste asta degeaba :)))

ina bixade spunea...

Draga mea, sanatatea este cea mai pretioasa! Ai grija de tine si regret ca ai trecut printr-un moment asa neplacut!!! Eu zic ca va fi totul bine si frumos iar tu, sanatoasa tun!

Carmen spunea...

Multumesc Ina, eu sunt optimista de fel...prin urmare... va fi bine :)
te pup