luni, 6 aprilie 2009

...de adus aminte...

luni, 6 aprilie 2009

Cine mai are chef să stea în casă pe o vreme atât de frumoasă? Cred că a fost primul sfârşit de săptămână cu vreme cu adevărat de primăvară.
Ziua de sâmbătă a început bine, cu soarele bătând în geam, cu o plimbare de o jumătate de oră, care practic a dat tonusul întregii zile. Cred că am mai spus că merg la sală, ei bine acolo cel mai mult îmi place banda dar locul ei a fost luat sâmbătă de o alergare prin parc...nu se compară...e o senzaţie extraordinară...să siţi cum împingi pământul cu tălpile, să calci pe cărare...să oboseşti când urci , să simţi cum picioarele o iau înaintea ta când cobori...să îţi reglezi respiraţia după ritmul cu care te mişti.
Duminica o plimbare cu maşina într-un loc din natură unde n-am mai fost...o pătură...o pungă de cipsuri, o apă şi un peisaj ...mioritic. Scot din poveste mirosul de grătare şi de mici care venea de la cei din apropierea noastră...scot si manelele oribile , date la maxim ca şi cum ar fi cea mai bună muzică pentru o astfel de zi.
Lângă pădure, unde adie vântul, o zi senină ...o imagine completă, cu contraste care scot în evidenţă frumuseţea...în stânga se vede în zare oraşul...cu blocuri gri printre care mai răsare câte o clădire nouă, cu centrul comercial de la marginea oraşului...în faţă, câmpul care acum începe să înverzească...dealuri în spatele altor dealuri... în dreapta, lacul care adună la malurile lui pescari amatori ...o turmă de oi care paşte în voie...şi în depărtare...munţii...cu piscurile înzăpezite...impunători.
...e linişte...e bine...e o baie de soare care m-a dezmorţit după frigul iernii...e primăvară şi îmi place.
...săptămână uşoară tuturora... :*

0 comentarii: