miercuri, 26 noiembrie 2008

Necunoscuta

miercuri, 26 noiembrie 2008
E dimineată, ea se trezeşte brusc...se agită, parcă nu ştie ce se întâmplă. Buimacă de cap se uită la ceas şi parcă lovită de un jet de apă, mai rece decât gheaţa, se trezeşte din toată suceala dimineţii...era târziu, alarma nu sunase, trebuia să fie deja la servici"ce va zice seful?e prima dată când nu ajung la timp, mă va scuza." La nimic altceva nu se mai putea gândi decât să se îmbrace rapid, să cheme un taxi şi să ajungă cât a-i clipi pe "câmpul de luptă", cum îi spunea ea.

Cu părul lung, ce îi cădea atât de natural pe umeri, cu sprâncene arcuite, parcă pictate, cu buze trandafirii ...nu prea subţiri şi nici prea cărnoase, cu ochii precum un cameleon ce-şi schimbă culoarea, când verzi, când de un albastru azuriu...acum erau conturaţi în fugă dar era atât de...simplă.

Taxi-ul chemat de câteva minute parcă se încăpăţâna tocmai azi să nu ajungă, se agita,se uita în telefon să vadă ora apelului,să mai sune odată? Să mai aştepte? Într-un final ajunge...evident un comentariu specific şefului..."n-ai dormit astă noapte!?". Îl ignoră, şi-ar complica prea mult existenţa dacă ar da atenţie atâtor detalii...el nu ştia că întârziata nu avea pe nimeni, că munca nu-i mai lăsa timp pentru viaţa personală, că era o singuratică, o depenentă de muncă...era viaţa ei şi tot ce avea...era pâinea de zi cu zi, chiria, nesomnul, tresărirea la un “ţârrr” al telefonului.

Prietenoasă, zâmbea chiar şi atunci când toate se loveau în capul ei...găsea mereu un cuvânt de încurajare...."lasă ,va fi bine" era nelipsit din vorbele ei...se neglija de multe ori ajutând pe alţii. Părea naivă de multe ori dar, empatia ei o salva din plictiseală. Era de nădejde mereu, numai să nu o superi, rişti să vezi cum erupe un vulcan şi trebuie să fugi din calea lui până se linişteşte...răutatea nu-i place şi evită conflictele...se retrage precum o fantomă, fără să-ţi dai seama.

Este ea, necunoscuta care iţi poate spune, fără să te cunoască, cu voce blândă, cuvinte ce-ţi pot da o picătură de speranţă, că orice ţi s-ar întâmpla vei depăşi situaţia...e fata.

0 comentarii: